2012. november 11., vasárnap

is smoking cool again?

Hahóó!

Félreértés ne essék, senkit sem le- vagy rábeszélni akarok a dologra, egyszerűen csak a dolog divatvilág-beli hátterén gondolkodtam ma, miközben néztem a sex and the city-t és carrie egy részen belül legalább 2x rágyújtott, fél évad után eléggé idegesítővé vált...

Egyre több helyen látok olyan divatfotókat amin cigiznek, pedig ha jólrémlik cigizni NEM MENŐ.
Ezzel szemben én is űzöm ezt a borzasztó szokást, dehát senki sem tökéletes...
Szóval hogy is van ez?

Pár évtizeddel ezelőtt valóban menő volt cigizni, nemhogy még fotókat készíteni. Ezek a képek még mindig tarolnak nálam.







 Na de aztán jött egy csendes időszak, legalábbis nem reklámozták agyba-főbe divatfotókon a cigizést... Erre most egyre több helyen megint látom. Mi történt?






Drága Carrie bonyolult kis lélek, de azért a szobán is cigizni állandóan pl eléggé túlzás...







A másik ami feltűnt a sorozatban, hogy Amerikában már a sorozat idejében (ergo 2004 előtt) nem szabadott bárokban, éttermekben rágyújtani... Viva la USA!
Nálunk is végre hajlandóak voltak bevezetni nem emlékeszem pontosan de vagy idén vagy tavaly tavasszal. Ugye titeket is zavart hogy kocsmaszagúan kellett hazamenni minden buliból?

Amit még nem értek...
Sok képen csak úgy a modell kezébe adják a cigit, pedig egyébként nem is dohányzik... Kérdem én, most valóban menőnek akarják ezzel beállítani a cigizést?  Elég szánalmas ha egy fotósorozatot ezzel akarnak eladni, mert a cigi egészségtelen drága és büdös, semmilyen szempontból nem látom menőnek. Akkor mégis miért látom lépten-nyomon mindenhol?





 

8 megjegyzés:

  1. hűha! az biztos, hogy a cigi egy fotónak ad egy bizonyos pluszt, de én elvből nem készítek soha ilyet. azt meg, hogy kezdene újra divatba jönni nem hinném.igaz, hogy egy időben kimondottan ciki jelenség volt ez, de akkor is voltak elvétve ilyen fotók, ahogy most is vannak és lesznek is mindig. szerintem neked csak most tűnt fel. ez egy olyan szokás ami nem tűnik el soha, így megmarad a fotókon is, lehetséges, hogy valaki csak ezzel tud kitűnni illetve értéket adni a munkájának, de ez még ma is szánalmas, annak ellenére, hogy létezik a jelenség.

    VálaszTörlés
  2. vannak íratlan szabályok, pl. hogy a nyitott száj egy fotón nem mutat jól, mégis hány ilyen divatfotót látunk? :D

    VálaszTörlés
  3. Szerintem azért látod úgy hogy "menőnek próbálják láttatni", mert erősen építi a közösséget. Akik cigiznek azok azért szoktak rá mert mondjuk partykba járnak, vagy szünetekben kijárnak rágyújtani mert sok barátjuk van és azok is kimennek.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem mondasz valamit, tekintve hogy a "retró" most különösen nagy divat, és ahogy azt mondtad, "Pár évtizeddel ezelőtt valóban menő volt cigizni" :)

    VálaszTörlés
  5. Először is, kifejezetten utálom Carrie karakterét. Nagyon gyenge, picsogó szerep, nekem sose jött be. Másodszor, én lassan 2 éve szoktam le a dohányzásról, de nem rekesztettek ki a dohányzó barátaim, vagy nem fogadtak be jobban a nemdohányzók.
    Menő vagy sem, mindig meglesz a maga feelingje.

    VálaszTörlés
  6. köszi a véleményeket:) persze nem látok teljesen a dolog mögé, lehet csak nekem tűnik úgy hogy mostanában kezdik újra felkapni a divatfotókon, de nekem szemet szúrt... carrie egyébként érdekes karakter, én szeretem de valóban elég szánalmas a drágám... :D

    VálaszTörlés
  7. Carriehez hozzá tartozik. Életszerű. A divatfotókon pedig vagy a Dietrich-i dekadens női szerepre való utalás, vagy a kortárs hipsterkultúrát célzó jelkép. Amúgy a 'menő' szót ma még használja valaki? Olyan kilencvenes évek...

    VálaszTörlés
  8. az a rózsaszín haj:):)

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

    VálaszTörlés