2012. június 11., hétfő

Mindent a bőrünkért!

Sziasztok!

    Most egy olyan bejegyzéssel jövök, amelyben a bőrünké lesz a főszerep. Fiatalságmegőrzés és feszesség szempontjából is! Persze rengeteg kozmetikum van, mindent ismerjük... de én most a belső védelemről fogok beszélni. Összegyűjtöttem sok-sok cikk felhasználásával a legjobb praktikákat, ételeket stb, amik segítenek a bőrünk egészségének megtartásában. :) Mert egy nő akkor szép, ha smink nélkül is szép...

    A legjobb és legfontosabb tanács -igen már megint- a VÍZ! Napi 2 liter víz, ha valaki ezt nem tartja be akkor magára kenheti a világ összes krémét, akkor is ráncosodni fog! Ha nem tudod meginni a sima vizet, akkor fogyassz zöld teát, az finom is és méginkább segít a fiatalság megőrzésében.

Mert mégse akartam idegen arcokat feltölteni:D forrás:google
 

     A szabad gyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni. (wiki)
    Az antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztása erős védelmet biztosíthat az általuk okozott károsodásokkal szemben. Tanulmányok kimutatták, hogy a citrusfélék fogyasztása, amelyek tele vannak a jól ismert antioxidáns C-vitaminnal, segítheti az immunrendszer megerősödését, a bőr egészségének megőrzését. A zöldleveles zöldségek, az édesburgonya, a sárgabarack és a tök, amelyek mind sok béta-karotint tartalmaznak, segítenek a látás megőrzésében, és védelmet nyújtanak a szívbetegségekkel szemben is. Az esszenciális zsírsavakban gazdag ételek, különösen a hal, a diófélék és a magvak szintén létfontosságú szerepet játszanak abban, hogy jól nézz ki, és remekül érezd magad. A zsírsavaknak szerepe van a bőr rugalmasságának, a haj fényének és egészségének megőrzése szempontjából is. (femina.hu)

    A feszesség megőrzésének céljából legfontosabb a szelén és a cink (cink: Hús, máj, tojás, hüvelyes zöldségek szelén: korpa, hagymafélék) illetve a vitaminok (A és C). A vitaminok erősítik a kollagén-rostokat és még az öregedést is lassítják, mely az egész testünk fehérjetartalmának 35%-át is kiteheti! (Ha jól értelmezem az angol wikipédiát akkor a zselatint állati kollagénből állítják elő... így el lehet képzelni hogy milyen állagú és mi a mechanikai szerepe.)

forrás:google


    Egy tipp, így nyáron, hiszen mindenki ismeri az UV sugarak káros hatásait.
A rákmegelőzésben legfontosabb ételek: Brokkoli, fokhagyma, olajos magvak, bogyós gyümölcsök! A répa és egyéb béta-karotintartalmú ételek pedig segítenek szépen lebarnulni!Viszont tapasztalatból mondom, óvakodjatok a karotin-tablettától... !!!:)

Meg egy turmixötlet: 1 banán, 1 cékla, 2 répa felöntve kevés vízzel (jónő Nóris videóból tanultam eredetileg, de szoktam variálni, pl almával vagy kihagyom a banánt... igazából nem it tudom már hogy van az eredeti recept:$:D)

Na remélem elolvastátok és hasznos volt! Sokat dolgoztam vele hogy minden fontos dolgot összeszedjek!!!:)


üdv, magenta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése