2012. április 10., kedd

I love Vazelin

A "Mire jó a vazelin?" kérdés helyett én inkább a "Mire nem jó a vazelin?" kérdést tettem fel magamban és arra jutottam, hogy a szépségápolásban gyakorlatilag mindenre jó. :)
A kémiáját én egy mondattal le is tudom Nektek: Színtelen, szagtalan, íztelen zsíros tapintású, gél állagú szénhidrogén keverék,melynek Olvadáspontja 37 °C.
 Az ára nevetségesen alacsony, én egy 50ml-es tégelyt 170 Ft-ért vettem.



Felhasználás:

1.Száraz bőrre, könyök, térd stb. ápolására. -Nekem az első használat csodát tett a bőrömmel.
2.Ajakápoló helyett.
3.Kevés kakaóval rögtön színezett ajakápolót kapunk.
4.Ajakradírnak, kevés cukorral összekeverve.
5.Pirosítónak, egy ici-pici rúzzsal összekeverve.
6.A kósza szemöldökszálak megigazítására.
7.Szemöldökszedéskor fájdalomcsillapításra.
8.Szemhéj-alapozónak (!!!!) Ettől egyszerűbb és olcsóbb módszer erre nincs. :)
9.A körömágy bőrének ápolására.
10.Lábápolónak. Be kell vele kenni az egész lábfejet, felhúzni egy meleg zoknit és aludni vele egy nagyot.
11. Kend oda, ahová a parfümöt fújod, hogy hosszan tartó legyen az illat.
12. Száraz hajvégek ápolására.
+1 A szempilla erősítésére. Ezt bevallom még nem próbáltam, mert én ricinus-olajozom a szempilláimat, de állítólag ettől is nőnek és erősödnek.




Még ezer és ezer dologra lehet használni, de ezek a legjobbak és leghasznosabbak szerintem. Remélem mindenkit meggyőztem, aki eddig nem használta. :) Éééééééés most szaladok, mert vár a Ricinus-olaj :)


üdv, magenta

6 megjegyzés:

  1. Abszolút :) Bár én eddig is használtam, igaz, nem ilyen sokrétűen. Írtam is róla a blogomban, ha gondolod, nézd meg:

    http://beautysandwich.blogspot.com/2012/03/jot-olcson-iii-hazi-keszitesu-szajfeny.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naaa ez is egy jó ötlet:) Majd kísérletezek vele.
      Amúgy mostis épp vazelin van a számon, olyan jó puha lesz tőle :)

      Törlés
  2. nem mondjàtok a vazelint magatokra kenitek??èn nagy ivben elkerulom.eloszor is a vazelin kolajszàrmazèkobol nyerik,ami nàlam abszolut kilove.ok,hogy olcso de mire jo???semmire.hajamra biztos nem rakom nincs az az Isten!!
    màsodszor a szàdra is kened ez ok,de nem szivodik be.akkor inkàbb 30x Labello mint vazelin

    VálaszTörlés
  3. Én először is azt kérdezném: Mi a vazelin? Nos ez egy kőolaj származék.
    A második kérdés: magamra kenném-e? Ki van zárva...
    Akadályozza a bőrlégzést, elzárja a pórusokat.
    Nem kötözködésből írtam, mert mindenki azt ken magár, amit akar, csak jó tisztában lenni, hogyan is működik.
    Anno én is írtam egy bejegyzést a vazelinről, az pont arról szólt, miért NEM kenném magamra. (főleg a hajamra, a számra és a szemem környékére nem tenném)

    VálaszTörlés
  4. Hm.. Igen mindenkinek megvan róla a véleménye:) a "tudatos vásárló" oldalon azt írják h a káros hatásai tudományosan nem bizonyítottak... Nekem ez, és az hogy a gyógyszerész is ajánlotta elég.( Ellenben pl a szempillaspirálbamba stb lévő formaldehid, a deokban levo aluminium bizonyítottan káros. Meg holnapig sorolhatnám h mi az amit tényleg nem kéne magunkra kenni. ) Az meg hogy eltomiti a sorsokat nem tudom mi az igazság, már sokmindent olvastam, de nekem amióta használom nem volt probléma az arcborommel. :) en azt mondom mindenki ki fogja róla alakítani a saját élményét, mindegy mi mit mondunk.:) amúgy Anita én adok a szaradra nagyon is, ezt írtam is a mai bejegyzesben, de a vazelinrol nem mondok le, mert mást tényleg nem merek már magamra kenni. Bocsi a hosszú választ. üdv

    VálaszTörlés
  5. Hm.. Igen mindenkinek megvan róla a véleménye:) a "tudatos vásárló" oldalon azt írják h a káros hatásai tudományosan nem bizonyítottak... Nekem ez, és az hogy a gyógyszerész is ajánlotta elég.( Ellenben pl a szempillaspirálbamba stb lévő formaldehid, a deokban levo aluminium bizonyítottan káros. Meg holnapig sorolhatnám h mi az amit tényleg nem kéne magunkra kenni. ) Az meg hogy eltomiti a sorsokat nem tudom mi az igazság, már sokmindent olvastam, de nekem amióta használom nem volt probléma az arcborommel. :) en azt mondom mindenki ki fogja róla alakítani a saját élményét, mindegy mi mit mondunk.:) amúgy Anita én adok a szaradra nagyon is, ezt írtam is a mai bejegyzesben, de a vazelinrol nem mondok le, mert mást tényleg nem merek már magamra kenni. Bocsi a hosszú választ. üdv

    VálaszTörlés